Deba Pharma

Lactase 5000 Fcc V-Caps 100 Deba

€ 34,11

  • 5% lager dan de apotheekadviesprijs!

  • Incl. 6% btw
  • Voor 15u besteld, vandaag verzonden
  • Levering binnen 1 á 2 werkdagen
  • Gratis levering vanaf €29
Productomschrijving

Lactase is een spijsverteringsenzym dat de mens ook aanmaakt om lactose (melksuiker) af te breken. Naarmate we ouder worden, vermindert de capaciteit om lactase aan te maken in de darm. Lactose bestaat uit een eenheid glucose en een eenheid galactose. Het enzym lactase splitst de lactose in zijn eenheden (glucose en galactose), die vervolgens uit de darm kunnen worden opgenomen. Lactose zelf is te vinden in melk of melkproducten en in producten waarin melkbestanddelen verwerkt zijn. Ook moedermelk is een belangrijke bron van lactose. Pasgeborenen die afhankelijk zijn van (moeder)melk kunnen lactose doorgaans goed afbreken. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt bij heel wat mensen het vermogen om lactose af te breken. Er wordt geschat dat het vermogen om lactose af te breken bij zo'n 50 tot 60% van de volwassen bevolking sterk is verlaagd. Dat is op zich niet vreemd of onnatuurlijk, aangezien volwassenen – in tegenstelling tot pasgeborenen – niet afhankelijk zijn van (moeder)melk en zij geen of veel minder lactose hoeven af te breken. In principe is (moeder)melk zelfs uitsluitend bedoeld voor jonge dieren/baby's, en is de (hoge) consumptie van melk en melkproducten door volwassenen een cultuurverschijnsel. Melk is in de moderne maatschappij voor zowel kinderen als volwassenen een belangrijk voedingsmiddel en een bron van calcium geworden.

Als gevolg van de hierboven beschreven 'discrepantie' ondervindt een deel van de (volwassen) bevolking problemen bij de vertering van melkproducten (lactose). Hun vermogen om lactase te produceren is zodanig verminderd, dat zij met name bij een relatief hoge inname van melk, melkproducten en andere producten waarin lactose verwerkt zit, de lactose onvoldoende (snel) kunnen afbreken. Hierdoor stapelt de lactose zich op in de darmen.

Het product Lactase is ontwikkeld om de moderne mens te ondersteunen bij de vertering van lactose. De inname van 1 tot 3 capsules lactase vóór de consumptie van melk of melkproducten verbetert de vertering van lactose voor personen die lactose moeilijk verteren. Het product wordt met name aangeraden voor personen met een gevoelige lactose-afbraak.

CNK 4733408
Prijs (Incl. BTW) € 34,11
Fabrikant Deba Pharma
Gamma Lactase
Gebruik Humaan
Inhoud 100
Farmaceutische vorm Capsules
Type Voedingssupplement

1 à 3 capsule(s) per dag, met wat water innemen en dit voor de inname van voedsel met melkbestanddelen. De dagelijkse dosis hangt af van de concentratie lactose in de voeding

Eigenschappen

Voor vegetariërs: Vrij van allergenen: