Kela Pharma

Folavit 0,4Mg Essential Tabl 30 + Caps 30

€ 22,50

 • Incl. 6% btw
Extra korting van 3% vanaf 3 dezelfde producten
 • Voor 15u besteld, vandaag verzonden
 • Levering binnen 1 á 2 werkdagen
 • Gratis levering vanaf €29
Productomschrijving
 • Folavit 0,4 Essential, is een voedingssupplement specifiek ontwikkeld voor vrouwen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.
 • 1 tablet
  • met de actieve vorm van foliumzuur, namelijk 451 µg calcium-L-methylfolaat (equivalent aan 400 µg foliumzuur) (200% referentie-inname)
  • 100 µg jodium (67% referentie-inname)
 • 1 capsule (zonder gelatine) met
  • 20 µg of 800 I.E. vitamine D3 (200% referentie-inname)
  • 200 mg docosahexaeenzuur (DHA) (algenolie)
 • Ook geschikt voor vegetariers en veganisten.
 • Bestaat ook in een verpakking van 90 tabletten + 90 capsules.
CNK 4502126
Prijs (Incl. BTW) € 22,50
Fabrikant Kela Pharma
Gamma Folavit
Subgamma Folavit 0,4
Gebruik Humaan
Inhoud 30 tab/comp + 30 caps
Farmaceutische vorm Capsules
Type Voedingssupplement

1 tablet en 1 capsule per dag, bij voorkeur met een glas water. Aanbevolen vanaf bevestiging van de zwangerschap. Mag tijdens de hele zwangerschap en borstvoedingsperiode ingenomen worden. Neem niet meer dan 1 tablet en 1 capsule Folavit 0,4 Essential per dag. Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Eigenschappen

Calcium-L-methylfolaat is het calciumzout van 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF), de actieve vorm van folaat en belangrijkste vorm van folaat in de bloedcirculatie. Dit in tegenstelling tot foliumzuur (synthetische vorm van folaat) dat eerst moet worden omgezet in het lichaam tot de actieve vorm vooraleer het zijn biologische functies kan uitoefenen. Toediening van calcium-L-methylfolaat verhoogt de folaatstatus van de vrouw. Een lage folaatstatus van de zwangere vrouw is een risicofactor voor het ontstaan van neuraal-buisdefecten bij de zich ontwikkelende foetus. Een neuraalbuisdefect is een aangeboren afwijking ten gevolge van een abnormale vorming van het centrale zenuwstelsel (bv. open ruggetje). Folaten spelen een rol in het celdelingsproces en dragen bijgevolg bij tot de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap. Bovendien ondersteunen folaten een normale bloedvorming. Tijdens de zwangerschap dragen folaten bij tot het vergroten van de rode bloedcelmassa van de moeder, de vorming van de placenta en de groei van de foetus, baarmoeder en borsten. Folaten zijn goed voor een normale werking van het immuunsysteem en normale psychologische functies zoals concentratie, leren, geheugen, redeneren en stressbestendigheid. Bovendien dragen folaten bij tot de vermindering van vermoeidheid. Jodium draagt bij tot een normale productie van schildklierhormonen en tot een normale werking van de schildklier. Voor zwangere vrouwen is de aanbevolen dagelijkse inname van jodium hoger omdat voldoende schildklierhormonen geproduceerd moeten worden om ook aan de behoeften van de foetus te voldoen. Het is aanbevolen dat zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven dagelijks extra vitamine D innemen om de hoeveelheid vitamine D die wordt doorgegeven aan het kind te verhogen. De inname van docosahexaeenzuur (DHA) door de moeder draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en hersenen bij de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Docosahexaeenzuur (DHA) behoort tot de klasse van lange keten omega-3 polyonverzadigde vetzuren. Algen worden gebruikt als bron voor DHA in Folavit 0,4 Essential. Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Indicatie

Folavit 0,4 Essential wordt aanbevolen vanaf bevestiging van de zwangerschap en mag tijdens de hele zwangerschap en borstvoedingsperiode ingenomen worden.

Een dagdosis Folavit 0,4 Essential omvat: 1 tablet met de actieve vorm van foliumzuur, namelijk 451 µg calcium-L-methylfolaat (equivalent aan 400 µg foliumzuur) (200% referentie-inname) 100 µg jodium (67% referentie-inname) 1 capsule (zonder gelatine) met 20 μg of 800 I.E. vitamine D3 (200% referentie-inname) 200 mg docosahexaeenzuur (DHA) (algenolie) Tablet Vulstof: microkristallijne cellulose, rijstzetmeel Glansmiddel: glycerol dibehenaat, stearinezuur Antiklontermiddel: siliciumdioxide, magnesiumstearaat Stabilisator: ascorbinezuur Capsule Nutriënt: olie van de microalg Schizochytrium sp. Antiklontermiddel: siliciumdioxide Stabilisator : tocoferolrijk extract