Gecertifieerde online apotheek
Gratis parcelshop levering boven €29
9,1
Klantenbeoordeling
Beveiligde betaling, ook bankoverschrijving
Advies & informatie
Promotie 17%

Lysine L 500 mg 120 Capsule Hildegard - Methaphyto

L-Lysine vervult vele functies in het lichaam. Het is geconcentreerd in spierweefsel, helpt bij de absorptie van calcium vanuit het maagdarmkanaal, bevordert de botaanmaak en de vorming van collageen. Vitamine C is nodig bij de omzetting van lysine in hydroxylysine, wat vervolgens wordt ingebouwd in collageen.

€ 27,31

Extra korting van 4% vanaf 3 dezelfde producten

17% lager dan de apotheekadviesprijs

Productnummer: 4653523

Algemene informatie

CNK 4653523
Prijs (Incl. BTW) € 27,31
Fabrikant Methaphyto
Gamma Lysine
Subgamma L-Lysine
Gebruik Humaan
Inhoud 120
Farmaceutische vorm Gellules
Type Voedingssupplement
Vegetariërs hebben vaak een lysinedeficiëntie, omdat dit aminozuur sterk ondervertegenwoordigd is in bepaalde granen-eiwitten. Symptomen van een lysinetekort zijn o.a. afnemend concentratievermogen, chronische vermoeidheid, duizeligheid, groeiremming en een verminderde immuniteit. Bijwerkingen Voor zover bekend veroorzaakt L-lysine in de aangegeven dosering geen bijwerkingen. Interacties Omdat carnitine in het lichaam gevormd wordt uit lysine, kan er bij lysinetekorten ook gemakkelijk een tekort aan L-carnitine ontstaan. Interacties met reguliere of natuurgeneesmiddelen zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige. Synergisme Arginine-rijke voedingsmiddelen dienen te worden vermeden. Voedingsmiddelen die veel arginine bevatten zijn onder andere: chocola, carob, volle granen, noten en zaden, pinda’s, kokosnoot, haver, gelatine, uien en champignons. Voedingsmiddelen met een goede lysine-arginine-verhouding zijn dierlijke eiwitten (vis, kip, rundvlees, lamsvlees, melk, kaas, eieren), bonen, gierst, avocado, biergist en taugé. Ook de meeste groenten hebben een lysineoverschot ten opzichte van arginine. Vitamine C en bioflavonoïden hebben een beschermend effect op het lysinegehalte in het lichaam. Een basissuppletie van een goede multi, vitamine C en bioflavonoïden wordt daarom aanbevolen, naast de hierboven genoemde dieetmaatregelen.
1 capsule per dag. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Bewaring

Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Neem niet meer dan de aanbevolen dosis. Best in de originele verpakking bewaren.
Lysine 500 mg Nut Nr NUT 3792/12

Medibib newsletter