Gecertifieerde online apotheek
Gratis parcelshop levering boven €29
9,1
Klantenbeoordeling
Beveiligde betaling, ook bankoverschrijving
Advies & informatie
Promotie 17%

Glutamine L 500 mg 120 Capsule Hildegard - Methaphyto

De aminozuren glutamine en glutaminezuur zijn chemisch nauw met elkaar verbonden. Het menselijk lichaam kan L-glutamine uit L-glutaminezuur door de glutamaat-ammoniak-ligase zelf produceren. In het licht van de talrijke stofwisselingsprocessen, waarin glutamine is betrokken, is het niet verwonderlijk dat glutamine het aminozuur met de hoogste concentratie in het bloed, de spieren, de hersenen- en spinale vloeistof is. Het is met 60% het grootste deel van de vrije aminozuren in het lichaam.

€ 23,16

Extra korting van 4% vanaf 3 dezelfde producten

17% lager dan de apotheekadviesprijs

Productnummer: 4653473

Algemene informatie

CNK 4653473
Prijs (Incl. BTW) € 23,16
Fabrikant Methaphyto
Gamma Glutamine
Subgamma L-glutamine
Gebruik Humaan
Inhoud 120
Farmaceutische vorm Gellules
Type Voedingssupplement
De vraag naar glutamine verhoogt met toenemende fysieke en mentale stress, evenals verhoogde stress niveaus. De lichaamseigen productie van dit belangrijke aminozuur vindt met toenemende leeftijd niet meer in voldoende hoeveelheid plaats, waardoor toevoer van buitenaf aangeraden wordt. Glutamine reguleert de zuur-base-huishouding en verstevigt de huid. De verzorging met belangrijke microvoedingsstoffen bevordert de nieuwe productie van huidcellen en vertraagt de veroudering van de huid. Daarom is een uitgebalanceerd dieet de basisvoorwaarde voor een gezonde huid. Eenzijdige en ongezonde voeding kan tot een verzuring leiden, de zuur-base-huishouding raakt uit het evenwicht met als gevolg dat cellen en weefsel vernietigd worden. Cruciaal onderdeel van een evenwichtige zuur-base-huishouding is het aminozuur glutamine. Giftige ammoniak wordt dankzij glutamine in de nieren gesplitst, de alkalische ammoniak molecuul bindt zuur en word uitgescheiden. Een ander voordeel: het voor de lichaamseigen neutralisatie van het zuur benodigde bicarbonaat wordt opgeslagen. L-glutamine is betrokken bij veel (stofwisselings)processen, zoals: de stofwisseling van eiwitten, koolhydraten en vetten, zuur-base balans, regulering van het celvolume, productie van glutathion, herstel van maag- en darmslijmvliezen, regulering van de balans tussen katabolisme en anabolisme, energiebron voor de dunne darm en voor cellen van het immuunsysteem, bouwstof voor glucosemoleculen, vervoer van stikstof en afvoer van ammoniak. Glutamine Toereikend aanbod van glutamine is belangrijk voor een elastische en stevige huid. Wanneer er te weinig glutamine beschikbaar is, haalt het lichaam de nodige eiwitten uit de spiermassa en verandert het in glutamine en energie. Daardoor gaan spier eiwitten verloren, spier strengen worden dunner, de gehele huid wordt slapper. In de spieren van het skelet wordt de meeste glutamine aangemaakt. Ongeveer 50% van het circulerende glutamine wordt gebruikt als energiesubstraat en geoxideerd, 10 tot 20% wordt gebruikt voor gluconeogenese, en de rest (her)gebruikt voor eiwitsynthese.
1 capsule per dag. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Bewaring

Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Neem niet meer dan de aanbevolen dosis. Best in de originele verpakking bewaren.
Glutamine 500 mg Nut Nr AS 3792/6

Medibib newsletter