Gecertifieerde online apotheek
Gratis parcelshop levering boven €29
9,1
Klantenbeoordeling
Beveiligde betaling, ook bankoverschrijving
Advies & informatie

Thuasne Finger Band - Thuasne Benelux

€ 21,00

Productnummer: 4523536

Algemene informatie

CNK 4523536
Prijs (Incl. BTW) € 21,00
Fabrikant Thuasne
Gamma Thuasne
Subgamma Thuasne Finger
Gebruik Humaan
Farmaceutische vorm Materiaal
Type Medisch hulpmiddel

Dit hulpmiddel, dat bestaat uit twee riemen, laat toe om de lange vingers te fixeren. Het zakje bevat twee paar riemen. Het hulpmiddel is alleen bedoeld voor de behandeling van de genoemde indicaties en voor patiënten van wie de maten overeenkomen met de maattabel.

Eigenschappen

Hulpmiddel dat toelaat om de lange vingers te fixeren, met modulaire aanspanning naargelang de behoeften. Scheiding tussen de vingers om deze te beschermen tegen eventuele wrijving. Bilateraal product.

Indicatie

Blessures van de vingers (verstuikingen, ontwrichtingen, …). Niet-verplaatste breuken van de vingerkootjes. Hervatting van activiteit/sport.
Het wordt aanbevolen de brace direct op de huid te dragen, behalve bij contra-indicaties. De gekwetste vinger moet vastgemaakt worden aan een steunvinger (= gezonde vinger). Schuif de gekwetste vinger in de lus van de riem Ⓐ en plaats de riem aan de basis van de vinger. Rol de riem rond de twee vingers, de gekwetste vinger en de steunvinger (= gezonder vinger). Sluit de riem. Ga op dezelfde manier te werk met riem . Het hulpmiddel mag het plooien van de vingers niet belemmeren. Indien nodig, de breedte van de riem aanpassen door deze bij te knippen met een schaar. Niet in het witte deel van het klittenband knippen. Het hulpmiddel kan, afhankelijk van de behoeften, op verschillende manieren worden gepositioneerd op alle vingers, uitgezonderd de duim.

Contra indicatie

Gebruik het hulpmiddel niet indien de diagnose onduidelijk is. Gebruik het hulpmiddel niet in geval van bekende allergieën voor een van de componenten. Het hulpmiddel niet op een beschadigde huid aanbrengen. Gebruik het hulpmiddel niet bij een instabiele fractuur.
polyamide - ethyleenvinylacetaat - polyethyleen - elastaan

Medibib newsletter