Gecertifieerde online apotheek
Gratis parcelshop levering boven €29
9,1
Klantenbeoordeling
Beveiligde betaling, ook bankoverschrijving
Advies & informatie

Wartner Wrattenpen Pro


Algemene informatie

CNK 3372158
Fabrikant Perrigo
Gamma Wartner
Subgamma Wartner Wrattenpen
Gebruik Humaan
Farmaceutische vorm Apparaat
Type Medisch hulpmiddel

Wrattenpen voor gewone wratten en voetwratten

Indicatie

Voor gewone wratten en voetwratten
Gebruiksaanwijzing; 1. Draai de dop 1,5 slag zodat de blauwe en de witte puntjes op 1 lijn staan. 2. Trek voorzichtig aan de dop om deze er af te halen. 3. Plaats de applicator van de pen op het oppervlak van de wrat en klik op de blauwe drukknop. 4. Houd de applicator ongeveer 10 seconden in contact met de wrat. De wratzal wit worden. Dit is een indicatie dat de behandeling werkt. 5. In het geval van grotere wratten (> 6 mm) is het mogelijk dat een extraapplicatie nodig is om ervoor te zorgen dat de gehele wrat wit wordt. 6. Na de behandeling: veeg de applicator af met een tissue/doekje, plaatsde dop weer stevig op de pen en draai deze zodat het kindveiligemechanisme geactiveerd wordt. 7. Herhaal de behandeling 1 keer per week tot de wrat verdwenen is, meteen maximale behandelduur van 6 weken. Voor betere resultaten raden wij aan voor de behandeling de voeten ofhanden 5 minuten in warm water te weken. Tijdens de behandelperiode is het mogelijk dat de wrat donker wordt. Dit is echter normaal en is onderdeel van het herstelproces. Een licht tintelend gevoel kan worden ervaren. Dit is normaal en tijdelijk. Als het ongemak de dagen na de behandeling aanhoudt, stop debehandeling en raadpleeg een arts. Behandelde huid dient beschermd te worden tegen direct UV-licht en blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen na de behandeling. Na opening dient het product binnen 6 weken gebruikt te worden. Waarschuwing: Niet op de blauwe drukknop klikken als de pen is afgesloten met de dop. Als u op de blauwe knop heeft geklikt voordat u de dop van de pen heeft gehaald, open de dop dan zeer voorzichtig en maak de applicator en de dop voorzichtig schoon met een tissue/doekje. Vermijd contact met de TCA-vloeistof op gezonde huid. Als er toch vloeistof in contact komt met gezonde huid veeg de vloeistof dan direct weg meteen wattenschijfje of een tissue/doekje om zo vervellen van de gezonde huid te minimaliseren. Gebruik: Gebruik de wrattenpen niet als de verpakking of het product beschadigd is. De tip van de pen niet breekt als de dop wordt gedraaid bij het eerste gebruik. Er geen geluid hoorbaar is bij het klikken op de blauwe drukknop. Niet geschikt voor kinderen onder de 4 jaar. Niet aanbevolen voor diabetici. Alleen te gebruiken voor het verwijderen van gewone wratten en voetwratten. Het product dient slechts door 1 persoon gebruikt te worden. Alleen voor uitwendig gebruik op handen en voeten. Niet gebruiken op andere lichaamsdelen. Niet gebruiken op open wonden, een beschadigde of geïrriteerde huid. Buiten bereik van kinderen houden. Raadpleeg in de volgende gevallen uw arts of dermatoloog: Als u het product wilt gebruiken in combinatie met andere behandelingen. U bijwerkingen of een allergische reactie ervaart. De wrat of voetwrat na 6 behandelweken nog niet verdwenen is. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Als u niet zeker bent of de aandoening eenwrat is. Volg voor het weggooien van de lege verpakking of restanten de gebruikelijke afvalrichtlijnen.

Bewaring

In de oorspronkelijke verpakking, beschut tegen warmte en vocht, bij kamertemperatuur bewaren.Buiten bereik van kinderen houden.
Trichloorazijnzuur, Water. TCA is een sterk bijtend zuur. Extreme voorzichtigheid wordt geadviseerd bij het gebruik van de Wrattenpen.

Medibib newsletter