Gecertifieerde online apotheek
Gratis parcelshop levering boven €29
9,1
Klantenbeoordeling
Beveiligde betaling, ook bankoverschrijving
Advies & informatie

Vitamine D Complex Natural Energy Parel 240 - Labophar


Algemene informatie

CNK 3263506
Fabrikant Labophar Energetic Food & Supple
Gamma Vitamine D3
Subgamma Vitamine D
Gebruik Humaan
Inhoud 240
Farmaceutische vorm Capsules
Type Voedingssupplement

De term vitamine D staat voor een groep van vet oplosbare prohormonen, waarvan de twee belangrijkste vormen vitamine D2 (ergocalciferol, de plantaardige vorm) en vitamine D3 (cholecalciferol, de dierlijke vorm) zijn. Vitamine D3 kan door de huid worden geproduceerd onder invloed van ultraviolet licht van de zon, wat in de klassieke interpretatie van het begrip "vitamine" geïnterpreteerd zou kunnen worden als dat vitamine D eigenlijk geen echte vitamine is. In de meeste gevallen is de synthese door de huid in West-Europa echter ontoereikend en blijft de mens afhankelijk van de aanvoer uit externe bronnen, vandaar dat deze stof algemeen toch als vitamine beschouwd wordt. Heden wordt vitamine D3 vaak beschouwd als een prohormoon, omdat het door hydroxylatie in lever en nieren in de actieve vorm (calcitriol) wordt omgezet. Vitamine D2 dient in het lichaam te worden gemetaboliseerd tot vitamine D3 om vervolgens te worden omgezet in de actieve vorm (calcitrol).

Indicatie

• Voor een normaal calciumgehalte in ons lichaam. • Draagt bij tot het behoud van normaal bot- en tandweefsel. • Speelt een rol in de celdeling. • Behoud van normale spierfunctie. • Voor het gezond functioneren van het immuun systeem.
Een verpakking Vitamine D-complex van Natural Energy bevat 240 parels die elk 6.5 µg vitamine D3 (cholecalciferol) bevatten onder een vlot resorbeerbare vorm, voor een perfecte bio-beschikbaarheid. Curatief: bij een serumwaarde lager dan 30ng/ml (25OH vitamine D) gedurende één maand: 2x4 parels per dag gedurende twee maanden: 2x2 parels per dag vervolgens :1 parel/dag ter preventie van tekort Preventief: ter preventie van osteoporose, ter bescherming van het immuun systeem, voor een goed mentaal evenwicht, ter preventie van hart- en vaatziekten 2 parels per dag.
Cholecalciferol: 6.5ug maisolie:100mg glycerine:23mg gelatine:16mg

Medibib newsletter