Gecertifieerde online apotheek
Gratis parcelshop levering boven €29
9,1
Klantenbeoordeling
Beveiligde betaling, ook bankoverschrijving
Advies & informatie

Cetirizine Teva 10 mg Filmomhulde Tabletten 20

€ 6,80

10% lager dan de apotheekadviesprijs

Productnummer: 3028040

Algemene informatie

CNK 3028040
Prijs (Incl. BTW) € 6,80
Fabrikant Teva Pharma Belgium
Gamma Cetirizine
Subgamma Cetirizine Teva
Gebruik Humaan
Inhoud 20
Farmaceutische vorm Filmomhulde tabletten
Type Geneesmiddel
Cetirizine Dihydrochloride Is Een Antihistamine Voor De Behandeling Van Allergische Aandoeningen. Dit Geneesmiddel Werkt Door Het Effect Te Blokkeren Van Histamine, Dat Betrokken Is Bij Het Ontstaan Van Allergische Reacties. Cetirizine Dihydrochloride Wordt Gebruikt Voor De Behandeling Van Symptomen Bij De Volgende Allergische Aandoeningen: Volwassenen En Kinderen Ouder Dan 6 Jaar:
Seizoensmatige En Niet-Seizoensmatige Allergische Rhinitis (Niezen, Jeukende, Verstopte Of Loopneus), Allergische Ontsteking Van De Ogen (Jeukende, Rode En Tranende Ogen) En Netelroos (Zwelling, Roodheid En Jeuk Van De Huid).

Indicatie

Cetirizine Teva is geïndiceerd bij volwassenen en kinderen van 6 jaar en ouder  Ter verlichting van neusklachten en oogklachten bij seizoengebonden en niet-seizoengebonden allergische rhinitis.  Ter verlichting van chronische idiopathische urticaria.
Download bijsluiter Download technische bijsluiter
Posologie Volwassenen Eénmaal daags 10 mg (1 tablet). Speciale populatie Ouderen Gegevens wijzen er niet op dat bij oudere patiënten met een normale nierfunctie de dosis moet wordenaangepast. Nierfunctiestoornis Bij patiënten met een nierfunctiestoornis zijn geen gegevens voorhanden voor het vaststellen van deratio werkzaamheid/veiligheid. Omdat cetirizine voornamelijk via de nieren wordt uitgescheiden, moeten in gevallen dat geen alternatieve behandeling kan worden toegepast, dedoseringsintervallen individueel worden aangepast overeenkomstig de nierfunctie. Voor het aanpassenvan de dosis wordt verwezen naar onderstaande tabel. Om van deze tabel gebruik te maken, is eenberekening noodzakelijk van de creatinineklaring (CLcr) van de patiënt in ml/min. De CLcr (ml/min) kanberekend worden uitgaande van de serumcreatininebepaling (mg/dl) door middel van de volgendeformule: CLcr = (140 - leeftijd (jaren) x gewicht (kg) / 72 x serum creatinine (mg/dl))(x 0,85 voor vrouwen) Dosisaanpassing bij volwassen patiënten met een nierfunctiestoornis: Groep Creatineklaring (ml/min) Dosering en frequentie Normaal ≥ 80 10 mg éénmaal per dag Licht 50-79 10 mg éénmaal per dag Matig-ernstig 30-49 5 mg éénmaal per dag Ernstig < 30 5 mg éénmaal per 2 dagen Terminale < 10 Gecontra-indiceerd Leverfunctiestoornis Bij patiënten met uitsluitend een leverfunctiestoornis is geen aanpassing van de dosis nodig. Bijpatiënten met een lever- en nierfunctiestoornis wordt een aanpassing van de dosis aanbevolen (zierubriek "Nierfunctiestoornis" hierboven). Pediatrische patiënten Kinderen jonger dan 6 jaar: De tablet mag niet gebruikt worden bij kinderen jonger dan 6 jaar, omdat deze vorm de nodigedosisaanpassingen niet toelaat. Kinderen van 6 tot 12 jaar: Tweemaal daags 5 mg (tweemaal daags een halve tablet). Adolescenten vanaf 12 jaar: Eenmaal daags 10 mg (1 tablet). Bij kinderen met een nierfunctiestoornis dient op individuele basis de dosis te worden aangepast,waarbij rekening moet worden gehouden met de renale klaring, de leeftijd en het lichaamsgewicht vande patiënt. Wijze van toediening: De tabletten dienen te worden doorgeslikt met een glas vloeistof.

Bewaring

Voor dit geneesmiddel zijn er geen speciale bewaarcondities. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.
cetirizine dihydrochlorideElke filmomhulde tablet bevat 10 mg cetirizine dihydrochloride. Hulpstoffen met bekend effect: lactosemonohydraat (64 mg). Kern van de tablet: Lactosemonohydraat Microkristallijne cellulose Natrium croscarmellose Watervrij colloïdaal silicium Magnesiumstearaat Omhulsel van de tablet: Titaandioxide (E171) Hypromellose (E464) Macrogol 400

Medibib newsletter