Gecertifieerde online apotheek
Gratis parcelshop levering boven €29
9,1
Klantenbeoordeling
Beveiligde betaling, ook bankoverschrijving
Advies & informatie

Pantogastrix Teva 20 mg Maagsapresist Tabletten 14x20 mg

€ 8,96

10% lager dan de apotheekadviesprijs

Productnummer: 2807014

Algemene informatie

CNK 2807014
Prijs (Incl. BTW) € 8,96
Fabrikant Teva Pharma Belgium
Gamma Pantogastrix
Subgamma Pantogastrix Teva
Gebruik Humaan
Inhoud 14
Farmaceutische vorm Bruistabletten
Type Geneesmiddel
Pantogastrix 20 Mg Bevat De Werkzame Stof Pantoprazol, Wat De ‘Pomp’ Blokkeert Die Maagzuur Produceert. Zo Wordt Het Zuurgehalte In Uw Maag Verminderd. Pantogastrix 20 Mg Wordt Gebruikt Als Kortetermijnbehandeling Van Refluxsymptomen (Bv. Zuurbranden, Zuuroprispingen) Bij Volwassenen.
Reflux Is Het Teruglopen Van Maagzuur In De Slokdarm, Waardoor Deze Kan Ontsteken En Pijn Doen. Dit Kan Symptomen Veroorzaken Zoals Een Pijnlijk Brandend Gevoel In De Borst Dat Stijgt Tot In De Keel (Zuurbranden) En Een Zure Smaak In De Mond (Zuuroprispingen). Het Is Mogelijk Dat U Verlichting Ervaart Van Zuurreflux En Zuurbranden Na Slechts Één Dag Behandeling Met Pantogastrix 20 Mg, Maar Dit Geneesmiddel Is Niet Bedoeld Om Onmiddellijke Verlichting Te Brengen. Het Kan Nodig Zijn Om De Tabletten 2 Tot 3 Opeenvolgende Dagen In Te Nemen Om De Symptomen Te Verlichten. Wordt Uw Klacht Na 2 Weken Niet Minder, Of Wordt Hij Zelfs Erger? Neem Dan Contact Op Met Uw Arts.

Indicatie

Pantogastrix 20 mg is geïndiceerd voor kortdurende behandeling van refluxsymptomen (bv. zuurbranden, zuuroprispingen) bij volwassenen.
Download bijsluiter Download technische bijsluiter
Dosering De aanbevolen dosis is 20 mg pantoprazol (één tablet) per dag. Het kan nodig zijn om de tabletten 2 tot 3 opeenvolgende dagen in te nemen om verbetering van desymptomen te bereiken. Als de symptomen eenmaal zijn verlicht, kan de behandeling stopgezet worden.De behandeling mag niet langer dan 4 weken duren zonder een arts te consulteren. Als er geen verlichting van de symptomen is binnen 2 weken van onophoudelijke behandeling, moet depatiënt geadviseerd worden om een arts te raadplegen. Speciale patiëntengroepen Er is geen dosisaanpassing nodig bij oudere patiënten of bij patiënten met verstoorde nier- of leverfunctie. Pediatrische patiënten Pantogastrix 20 mg wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen en adolescenten onder de 18 jaar bijgebrek aan gegevens over de veiligheid en werkzaamheid. Wijze van toediening Pantogastrix 20 mg maagsapresistente tabletten mag niet gekauwd of geplet worden. Ze moeten heelingenomen worden met wat water voor een maaltijd.

Bewaring

Droog bewaren bij kamertemperatuur. Buiten bereik van kinderen.
pantoprazol natriumElke maagsapresistente tablet bevat 20 mg pantoprazol (als natrium sesquihydraat) Hulpstoffen met bekend effect: Elke maagsapresistente tablet bevat 38,4 mg maltitol en 0,35 mg sojalecithine Kern van de tablet maltitol (E965) crospovidon type B natriumcarmellose natriumcarbonaat (E500) calciumstearaat Buitenlaag van de tablet poly(vinylalcohol) talk (E553b) titaandioxide (E171) macrogol 3350 sojalecithine (E322) ijzeroxide geel (E172) natriumcarbonaat (E500) methacryl-zuur-ethylacrylaatcopolymeer (1:1) polysorbaat 80, natriumlaurylsulfaat triëthylcitraat (E1505)

Medibib newsletter