Gecertifieerde online apotheek
Gratis parcelshop levering boven €29
9,1
Klantenbeoordeling
Beveiligde betaling, ook bankoverschrijving
Advies & informatie

Sedergine Forte Bruis 1 Gr Tabletten 20

€ 7,25

10% lager dan de apotheekadviesprijs

Productnummer: 1662584

Algemene informatie

CNK 1662584
Prijs (Incl. BTW) € 7,25
Fabrikant Upsa Sas
Gamma Sedergine
Subgamma Sedergine Forte
Gebruik Humaan
Inhoud 20
Farmaceutische vorm Bruistabletten
Type Geneesmiddel
Sedergine Is Een Geneesmiddel Tegen Pijn, Koorts En Bepaalde Ontstekingen.
Sedergine Is Aangewezen Bij De Symptomatische Behandeling Van Koorts En Pijn.

Indicatie

SEDERGINE is een geneesmiddel tegen pijn, koorts en bepaalde ontstekingen. SEDERGINE is aangewezen bij de symptomatische behandeling van koorts en pijn.
Download bijsluiter Download technische bijsluiter
Voorbehouden voor volwassenen en kinderen van meer dan 50 kg (ongeveer 15 jaar). - Lichte tot matige pijn : 1 tablet van 1 g per inname, zonder de hoeveelheid van 3 tabletten van 1 g per dag te overschrijden, of 3 g per dag te verdelen over meerdere innamen tijdens de dag. De maximale dagelijkse dosis voor volwassenen is 4 g. - Bij ontstekingen is de gebruikelijke startdosis bij volwassenen 2,4 tot 3,6 g per dag, verdeeld over verschillende innamen. Indien nodig, kan deze dosis gewoonlijk worden verhoogd met 325 mg tot 1,2 g per dag in intervallen van minstens 1 week. De dosering dient individueel te worden aangepast in functie van de respons van de patiënt, zijn/haar tolerantie voor het geneesmiddel en de serumconcentratie aan salicylaten. De gebruikelijke onderhoudsdosis bij volwassenen is 3,6 tot 5,4 g per dag. De breeklijn in het midden is alleen bedoeld om de inname van een tablet te vergemakkelijken, maar mag nooit gebruikt worden om een halve dosis toe te dienen.

Contra indicatie

U bent allergisch voor een van de stoffen in dit middel.Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6 van deze bijsluiter ; bij astma of een allergische reactie die wordt veroorzaakt door een niet steroïdaal anti-inflammatoir middel (mogelijke kruisovergevoeligheid) ; bij maag- of darmzweren (maagulcus) en antecedenten van gastro-intestinale bloeding bloeding in het kader van een vroegere behandeling met anti-inflammatoir middel. Actieve maagzweer of bloeding, of antecedent van terugkerende maagzweer of bloeding (twee of meer aparte incidenten van zweervorming of vastgestelde bloeding) ; bij ernstige nier- of leveraandoening ; bij ernstige hartinsufficiëntie ; bij neiging tot bloeding, een ziekte met een risico op bloeding, bij behandeling met antistollingsmiddelen ; bij cirrose (een leverziekte) ; bij fenylketonurie ; tijdens het laatste zwangerschapstrimester ; in combinatie met methotrexaat in doses van 15 mg/week of mee

Bewaring

Droog bewaren bij kamertemperatuur. Buiten bereik van kinderen.
acetylsalicylzuurVoor SEDERGINE FORTE 1 g bruistabletten: natriumwaterstofcarbonaat, watervrij citroenzuur, kaliumbenzoaat, watervrij lactose, aspartaam (E951), polyvidon, crospovidon, sinaasappelaroma (bevat zwaveldioxide (E220)). Zie Rubriek 2 'SEDERGINE FORTE 1 g bevat lactose, aspartaam (E951), natrium, kaliumbenzoaat en sporen van benzylalcohol en zwaveldioxide in het aroma' De werkzame stof in dit middel is acetylsalicylzuur. Elk tablet bevat 1 g acetylsalicylzuur.

Medibib newsletter