Veelbelovende natuurlijke remedies om uw immuunsysteem te versterken


Citroenmelisse
De citroenmelisse is bijzonder effectief bij het stimuleren van het immuunsysteem. De chemische verbindingen ervan hebben aangetoond dat ze virussen verlammen, ontstekingen verminderen en gastro-intestinale problemen verminderen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de actieve verbindingen van melisse het herpes simplex virus 1 of herpes labialis en herpes simplex 2 of genitale herpes remmen. Studies hebben aangetoond dat melisse bij lokale toepassing de genezing van herpeslaesies versnelt en de remissie verlengt.
Contra-indicaties van citroenmelisse:
Citroenmelisse kan intense vermoeidheid veroorzaken, vooral als het wordt geassocieerd met een kalmerend middel. Neem het niet oraal in als u schildklierproblemen heeft.
 
Melkdistel
Distelzaden worden al eeuwen als levertonicum gebruikt. Van hun belangrijkste actieve ingrediënt, silymarine, wordt gezegd dat het met succes de effecten van alcohol, zware metalen, medicijnen, oplosmiddelen, pesticiden en andere toxines bestrijdt door het buitenmembraan van levercellen te stabiliseren. In Europa geven noodartsen een derivaat van Milk Thistle aan mensen die per ongeluk Phalloid Amanita, een dodelijke schimmel, hebben gegeten. Klinische proeven tonen aan dat silymarine de immuunrespons stimuleert. Het beschermt ook de lever tegen de gevaarlijke bijproducten van ontgifting door levercellen te helpen regenereren nadat ze zijn aangevallen.
Contra-indicaties van de melkdistel:
Melkdistel kan soms een licht laxerend effect hebben.
 
Zoethout
Glycyrrhizin, een actief ingrediënt in zoethout, verhoogt het interferonniveau, remt sommige virussen, vermindert ontstekingen en werkt als een hoestonderdrukker.
Het lijkt erop dat glycyrrhizin de vorming van "gigantische cellen" kan remmen, teken bij HIV-positieve mensen dat de infectie in actieve AIDS verandert. Ze kon ook de griep stoppen; muizen geïnjecteerd met dodelijke doses van het influenzavirus overleefden met glycyrrhizin.
Contra-indicaties van zoethout:
Gebruik geen drop in geval van nier- of leverziekte of hypertensie.
 
Vlier
Antioxidanten geven het zijn antivirale eigenschappen. Bij mensen met verkoudheid of griep kan vlierbes keelpijn verzachten en koorts bevorderen - een teken van immuunrespons. In de reageerbuis remde een gestandaardiseerd extract van vlierbes griepvirussen. Toen onderzoekers 27 mensen met griep een vlierbessenextract of een placebo gaven merkte men dat in de eerste groep 75% verbeterde na twee dagen in vergelijking met slechts 25% in de tweede groep met het placebo.
 
Bernagie zaadolie
Volgens recent onderzoek zijn boragezaden een bron van gamma-linoleenzuur (GLA), een vetzuur dat prostaglandine E1 produceert, een natuurlijk chemisch element tegen ontstekingen. AGL vertraagt ​​de tumorgroei door de groei van bloedvaten te remmen.
Een kleine Britse studie van vrouwen met borstkanker toonde aan dat een cocktail van GLA (ook aanwezig in teunisbloemolie) in combinatie met een middel tegen kanker, tamoxifen, het effect van de medicatie versnelde. Hoge doses GLA kunnen helpen bij de behandeling van reumatoïde artritis, vooral in combinatie met conventionele therapie.
Contra-indicaties van borage zaadolie:
We gebruiken alleen de zaden; de bladeren bevatten alkaloïden die de lever kunnen beschadigen.
 
Berberis
Volgens onderzoek vertraagt ​​berberine de abnormale celgroei en helpt zo ontstekingen te verminderen. Toen 443 mensen met psoriasis 12 weken lang een zalf van mahonia gebruikten, was de aandoening bij 74% verbeterd. Historisch gezien is Berberis (berberis en verwante soorten) gebruikt om huidaandoeningen te behandelen en het bloed van gifstoffen te zuiveren. Het bevat berberine, een antimicrobieel middel dat bacteriën, gisten, schimmels en protozoa bestrijdt, vooral die cholera veroorzaken. Ten slotte staat deze plant vooral bekend om het immuunsysteem te stimuleren.
Contra-indicaties van berberis:
Zwangere vrouwen: niet oraal innemen; de plant kan weeën veroorzaken.
 
We kunnen u alleen adviseren om vóór elke kruidenbehandeling met een gezondheidswerker te praten, om de behandeling te bepalen die het beste bij u past en om bijwerkingen en interacties tussen geneesmiddelen te analyseren.