Handverzorging: een noodzaak in deze periode

Handverzorging :

Handen zijn het deel van het lichaam dat het meeste verraadt aan leeftijd en activiteit. We gebruiken ze om te werken, om te communiceren,... en we verwaarlozen ze vaak. Ze zijn erg kwetsbaar en kunnen beschadigd raken. Het is tijd om onze gewoontes te veranderen en er voor te zorgen, net als de rest van ons lichaam. Laten we van deze periode van quarantaine gebruik maken om voor onszelf te zorgen en mooie, goed gevoede en zachte handen te laten zien.

In deze periode van Coronavirus waar het gebruik van hydro-alcoholische gels wordt aanbevolen, om uw handen te reinigen met water en zeep, ...  Een aantal van ons hebben al volledig beschadigde, zelfs pijnlijke handen...

Overlevingstijd van het Coronavirus op oppervlakken :

·         lucht: 3 uur

·         doos: 24 uur

·         plastic: 2-3 dagen

·         metaal: 2-3 dagen

Pas op voor voorwerpen die door iedereen worden gebruikt: liftknoppen, wc-brillen, deurklinken, gootsteenkranen, elektronisch betaalapparaat,...  Wanneer u een voorwerp moet aanraken dat door anderen wordt gebruikt, breng dan uw handen niet naar uw gezicht (mond, ogen, ...). Was ze dan met water en zeep. Als u geen toegang heeft tot water en zeep, kan een hydro-alcoholische gel uitkomst bieden. Maar dit moet slechts af en toe worden gebruikt, omdat het zeer schadelijk is voor de huid.

Handen zijn dus dagelijks onderhevig aan koude, de zon, het zwemmen, huishoudelijke producten en herhaaldelijke wasbeurten. Ze zijn aan veel blootgesteld en lijden hieronder.

Hier zijn een paar verzorgingstips:

 

Voldoende hydrateren is belangrijk

Hoewel onze handen dagelijks mishandeld worden, krijgen ze zelden gerichte zorg. Maar net als ons gezicht, om een droge, gerimpelde, gebruinde huid te vermijden... is het belangrijk om ze goed te verzorgen: onze handen moeten meerdere keren per dag gehydrateerd worden.

Na elk contact met wasmiddelen is het belangrijk om een vochtinbrengende gewoonte aan te nemen. Gebruik een vochtinbrengende crème of een plantaardige olie (zoete amandel, argan, avocado, kokosnoot ...). Als de vochtinbrengende "hand"-crème ontbreekt, kan het gebruik van een melk of lichaamscrème waarvan de functie hydratatie is, helpen.

Andere behandelingen

·         om zachtere handen te krijgen, zoals voor het lichaam of het gezicht, moet je eerst de dode cellen verwijderen. Vandaar de noodzaak van afschilfering. Omdat speciale handscrubs zeer zeldzaam zijn, kunt u een zachte lichaamsscrub gebruiken.

·         Het royaal aanbrengen van de crème zal het effect van een masker hebben. Deze wordt aanbevolen na de afschilfering. U kunt het masker ook gebruiken als een kataplasma; het is ideaal om het een hele nacht te laten zitten. Als u bang bent om uw lakens te bevuilen, vergeet dan niet om katoenen handschoenen te dragen. Een andere snelle en effectieve methode is om veel vochtinbrengende crème op je handen te doen en geschikte wegwerplatex- of vinylhandschoenen aan te trekken. U verwijdert ze na een uur of twee, terwijl u bijvoorbeeld een film bekijkt of uw boodschappen doet in het weer van vandaag. En het resultaat is gegarandeerd... 

Voor de aantrekkingskracht behandelden onze grootmoeders hun handen door ze in een kom met warm water te laten weken.

 

Vermijd zoveel mogelijk de vijanden van je handen

·         wasmiddelen

·         leidingwater

·         zon: de stralen ervan zijn schadelijk voor uw huid en versnellen hun veroudering. Vergeet niet om een beetje UVA- en UVB-zonnebrandcrème aan te brengen voor en na elke zwempartij of elk zeebad. Om vroegtijdige veroudering van de huid op uw handen te voorkomen, kunt u ook overwegen om een anti-pigmentatievlek product aan te brengen.

 

Nagelverzorging

Het hebben van mooie handen betekent ook het hebben van gezonde, goed verzorgde nagels.

·         Wrijf de basis van de nagel met een crème of olie die de nagelriemen verzacht. Duw dan de kleine huiden terug met een stok.

·         Verenig het oppervlak van je nagels zonder al te veel aan te dringen met een polijstmachine om ze glad te strijken en te laten glanzen.

·         Vijl uw nagels, altijd de randen naar binnen om breuk te voorkomen. Gebruik een vijl met voldoende fijne korrel.

·         Werk af met één of twee lagen blanke lak voor een laagje glans, of een behandelende lak als je gestreepte, broze, zachte nagels hebt. Het ideaal is een verhardende basislaag + polish + topcoat als u de glans wilt behouden.

·         Als u een fan bent van semi-permanente nagellak, dan kunt u deze 3 weken lang zonder vernis aanbrengen, zodat uw nagels weer kunnen worden opgebouwd.

·         Vergeet niet dat nagellakverwijderaar de nagel beschadigt. Daarom is het aan te raden om de nagels in warm water te laten weken en ze na gebruik te voeden.

 

Nu u precies weet hoe u uw handen het hele jaar door zacht en mooi kunt houden, hoeft u alleen maar deze waardevolle tips toe te passen. Het opnemen ervan in je dagelijks leven zal net zo eenvoudig zijn als dat het effectief is.