De nasleep van Halloween of het winterkwaad ....


De nasleep van Halloween of het winterkwaad ....

De zomer is voorbij en de herfst met daarna de winter kan ons een aantal onaangename kwaden creëren. Tijdens deze koude en nattere periode komen virussen het meest voor in de lucht. Als je gisteravond buiten hebt doorgebracht met Halloween, kun je een van de volgende aandoeningen oplopen:

Verkoudheid

Een verkoudheid is een infectie van de bovenste luchtwegen die de neus en keel aantast en kan worden veroorzaakt door meer dan 200 verschillende soorten virussen.

Aan het begin van de verkoudheid is er een gevoel van ongemak, vermoeidheid, koude rillingen (kenmerkend voor de koorts die begint te stijgen). Dan kan het keelpijn, faryngitis, koorts, soms milde lichaamspijnen, hoofdpijn en meestal na een paar dagen een droge hoest vertonen die meestal aan het einde van de verkoudheid verandert in een hoest vet.

In het geval van verkoudheid is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, bijvoorbeeld door thee te drinken waar we honing kunnen aan toevoegen om de keel te verlichten. Je kunt ook proberen de koorts te laten vallen door paracetamol te nemen. laatste is ook nuttig in geval van pijn.

Er zijn medicijnen die een combinatie van verschillende actieve ingrediënten bevatten. We moeten voorzichtig zijn met het gebruik ervan en een overdosis vermijden als we ook een van de stoffen afzonderlijk nemen (zoals paracetamol).

Behandeling

·         In de kruidengeneeskunde is echinacea de plant die het bekendste immuunsysteem versterkt. Het verhoogt de immuun afweer en heeft ontstekingsremmende, antivirale en antibacteriële eigenschappen. Bepaalde etherische oliën met antibacteriële, antivirale en pijnstillende activiteit kunnen worden aanbevolen: oregano, thymol tijm en tea-tree.

Keelpijn

Het behandelen van keelpijn wordt beperkt tot volwassenen en kinderen ouder dan 6 jaar, bij afwezigheid van koorts of <38 °, en in het licht van recente symptomen, zonder teken van ernst.

Behandeling

·         De allopathische behandeling bestaat uit paracetamol, acetylsalicylzuur en ibuprofen om pijn en temperatuur te bestrijden. Ibuprofen heeft ook een werking tegen de ontstekingsverschijnselen die gepaard gaan met keelpijn. Een lokale behandeling bestaat uit sprays of tabletten met vergelijkbare effectiviteit. Ze combineren verschillende actieve ingrediënten: anestheticum en / of antiseptisch, antibioticum en ontstekingsremmend.

·         In de kruidengeneeskunde bezitten slijmplanten (mauve, marshmallow, weegbree) een kalmerende werking. Sommige planten zoals oregano, tijm, grove den hebben een antiseptische werking door hun etherische olie. Erysimum en phytolaque worden gebruikt tegen heesheid of afonie.

·         In de homeopathie zijn Belladona, Mercurius solubilis, Apis melifica en Phytolacca de souches die worden gebruikt voor keelpijn.

Rhinitis

Rhinitis verwijst naar een ontstekingsziekte (meestal viraal) van het neusslijmvlies die een loopneus veroorzaakt met verschillende symptomen (jeuk, niezen).

Acute rhinitis is meestal van korte duur en gaat gepaard met oedeem en congestie van het neusslijmvlies (ophoping van bloed in bloedvaten die in volume toenemen). Het resulteert in een stroom en een obstructie van de neusgaten. Infectieuze rhinitis heeft meestal deze symptomen. Chronische rhinitis duurt langer dan drie maanden en is vaak het gevolg van acute rhinitis. Vaak is het een allergische rhinitis.

Behandeling

·         De eerste stap bij de behandeling van virale rhinitis is het wassen van de neus (met zoutoplossing, zeewaternevel, ...) om afscheidingen en virussen te verwijderen.

·         Bij allopathie kunnen orale of nasale vasoconstrictoren met een decongestivum effect niet langer dan tien dagen worden gebruikt en moeten met voorzichtigheid worden gebruikt gezien hun bijwerkingen en interacties.

·         In de kruidengeneeskunde zijn tijm, zwarte oudere bloemen en echinacea erkende planten voor de behandeling van verkoudheid.

·         In aromatherapie hebben de essentiële oliën van eucalyptus, niaouli, lavendel, grove den, ravintsara en tijm een ​​erkende antivirale kracht.

·         In de homeopathie zijn Allium Cepa, Kalium Bichromicum, Rumex Crispus en Nux vomica souches die meestal worden gebruikt om rhinitis te behandelen.

Hoest

Hoest is een natuurlijke reflex voor het verdrijven van abnormale bronchiale slijmen of vreemde lichamen die de luchtwegen irriteren of blokkeren. Het kan droog of expectorerend zijn.

Droge hoest leidt tot irritatie van de luchtwegen. Het produceert geen slijmen, is vaak pijnlijk en vermoeiend omdat het vaak 's nachts voorkomt. Het kan leiden tot complicaties zoals slapeloosheid, braken of incontinentie.

Behandeling

·         Droge hoest wordt in de allopathie, wanneer de oorzaak wordt geïdentificeerd, behandeld door een hoestonderdrukker die in de vorm van siroop of tablet kan zijn om door te slikken of te zuigen. De behandeling wordt geadviseerd voor een beperkte tijd.

·         In de kruidengeneeskunde staan ​​sommige planten bekend om hun antitussieve werking: klimop, drosera, mauve, tijm en weegbree.

·         In de homeopathie, afhankelijk van de symptomen die gepaard gaan met hoest, lijken sommige stammen klinische verbetering te hebben aangetoond: Aconitum napellus, Bryonia, Belladona en Spongia.

Expectorerende hoest wordt in de allopathie behandeld met een symptomatische behandeling die tot doel heeft de slijm te vergemakkelijken. De belangrijkste moleculen zijn acetylcysteïne, carbocisteine, bromhexine, ambroxol en guaifenesine.

Behandeling

·         In de kruidengeneeskunde kunnen sommige planten worden aanbevolen voor expectorerende hoest: primrose, polygala en grindelia.

·         In de homeopathie kunnen, afhankelijk van de symptomen die gepaard gaan met hoest, sommige souches worden gebruikt: Ipeca, Mercurius solubilis en Pulsatilla.

Aan iedereen zijn behandeling om deze seizoensgebonden winterziektes door te komen ....